Ny lokal

Så mycket har hänt sedan september och allt har tyvärr inte varit till det positivt måste jag säga. Det var så att i september så brann faktiskt vår dykarlokal ner. Kylskåpet fattade eld och då ingen var där, då det var mitt i natten (otur i turen) – tog det för lång tid för brandkåren att komma till platsen och då dom visste om att det fanns dykarutrustning, gasfyllda tuber bland annat, fick dom inte gå in förrän dom visste att allt var helt släkt. Så dom fick alltså enbart släcka huset från utsidan. Vilket gjorde processen väldigt lång och skadan markant.

Som ni förstår vad detta inte den bästa upplevelse för dykarteamet. Men vi har inte låtit det slå ner vår goa energi. Försäkringen täckte all utrustning och lokalen i sig. Men att bygg upp byggnaden på nytt anser vi kommer ta för lång tid. Har därför pratat med en Fastighetsbyrå som just nu letar efter en ny passande lokal åt oss. Tack var försäkringspengarna kommer vi ha råd att köpa en mindre byggnad den här gången. Vi kolla på byggnader nära havet för att slippa ta all utrustning i bilar hela tiden. Vi ska också kolla om vi kan få en sjöbod där vi kan förvara utrustningen framöver. Självklart med ett bra brandskydd och inbrottsskyddssystem. Dykarutrustning är väldigt lätt att sälja på nätet, vilket tyvärr gör det väldigt intressant för tjuvar att sno. Vi har alla i teamet varit med om att få små saker snodda medans vi är nere och dyker.

Men det var allt deppigt för den här gången. För att prata om något roligare – jag och frugan har bokat semester för hela familjen. Vi skall en vecka till Bali allihop. Jag kommer spendera en eftermiddag med ett lokalt dykarsällskap, som jag har kommit i kontakt med ute på olika tillställningar runt om i världen. Varje år är det ett flertal events för just dykar intresserade personer. Jag har hittills varit på fem sex stycken sådana event. Nästa år skall vi även åka till Dubai för ett av det största eventen. Kommer vara en stor mässa där dom visar massa ny utrustning som kommit på marknaden, man får ta del av intressant föreläsningar och man sitter i grupper där vi delar upplevelser. Riktigt nörd event skall ni veta. Så jag kommer passa in som handen i handsken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *